wolken2.png
wolken3.png
hout.jpg
geel.png
foto-min-2.png
12936_Kweektafelactie-A6flyer.png

Wij hebben een boontje voor peulvruchten! Jij ook?

Peulvruchten zijn lekker, veelzijdig en supergezond! Ze zitten bomvol eiwitten, vezels en vitamines en zijn daardoor de perfecte natuurlijke vleesvervanger. Vaker peulvruchten eten is dus niet alleen gezond voor jou, maar ook voor de planeet. Want minder vlees eten zorgt voor minder CO₂-uitstoot en dat is goed voor het milieu!

wolken1.png

Gestoomd na de oogst

Bij Bonduelle zijn we gek op peulvruchten. Na de oogst worden ze gestoomd. Leuk om te weten: dat doen we als ze al in het blikje zitten  en we voegen geen conserveermiddelen toe! Door het stomen blijven alle gezonde voedingsstoffen zoveel mogelijk bewaard en behouden onze peulvruchten hun knapperige bite, heerlijke smaak en mooie kleur. Dat zie je, dat proef je!

Gezond eten is

een peulschil!

Meer peulvruchten eten is dus in alle opzichten een goed idee. Maar hoe doe je dat? Peulvruchten zijn echte smaakmakers en passen in oneindig veel gerechten. Gebruik bijvoorbeeld eens linzen in je salade. Heerlijk in combinatie met rode bietjes en geitenkaas! Of vervang het gehakt in je taco eens met rode kidneybonen. Zo simpel is het! Kijk voor meer lekkere recepten op www.bonduelle.be

 
kikkerwt-min.png

Kikkererwten

Dit zijn echte eiwitbommetjes! Deze ronde, stevige peulvruchten lijken een beetje op hazelnoten. Grappig, want ze hebben ook een nootachtige smaak! Kikkererwten worden veel gebruikt in salades en gerechten uit het Midden-Oosten, zoals in tajines, bij falafel en in hummus. 

WIst je dat...

 

De Hoge Gezondheidsraad adviseert om minstens 1x per week peulvruchten te eten?

 

WIst je dat...

 

Peulvruchten je cholesterolgehalte verlagen en helpen je bloedvaten gezond te houden?

Rode kidneybonen

Kidneybonen danken hun naam aan hun vorm. Deze roodbruine, stevige bonen zijn namelijk niervormig. Ze hebben een lichtzoete, vlezige smaak en worden vooral gebruikt in Chili’s en Mexicaanse gerechten. 

kidney-min.png
 
linzen-min.png

Linzen

Dit zijn echte vezelkampioenen! Voedzaam en heel veelzijdig door hun neutrale smaak. Linzen passen perfect bij heel veel gerechten, denk aan: een curry, stoofschotel, soep en salades.

WIst je dat...

 

Peulvruchten een natuurlijke vleesvervanger zijn? Ze zijn rijk aan eiwitten. 

 

WIst je dat...

 

Onze blikjes eindeloos recyclebaar zijn? 

Edamame bonen

Ronde, groene boontjes met een frisse en licht nootachtige smaak. Edamame bonen worden vooral gebruikt in Aziatische gerechten. Heerlijk in een poké bowl, salade of noedelgerecht. 

Bonduelle Edamame bonen 155g.png

© Copyright 2021, Bonduelle

All rights reserved

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle